درمان نازایی
تصویر دکتر شهناز رحیمی
دکتر شهناز رحیمی

من دکتر دکتر شهناز رحیمی
متخصص زنان، زایمان و نازایی
با بیش از ۳۰ سال تجربه و سابقه

درمان نازایی

مهمترین علل نازایی در زنان

نازایی یکی از مشکلات نگران کننده برای تمامی زوجینی است که قصد فرزندآوری دارند این عارضه بنا به دلایل مختلف از جمله بیماری‌ های زنان یا عوامل محیطی اتفاق می‌ افتد که مهمترین آنها را در این مطلب برایتان خواهیم گفت.

امروزه متخصصان با استفاده از روش‌ های درمانی نوین و البته کاربردی می‌ توانند نازایی را درمان کنند البته بر اساس مشکل پیش آمده و علت این اختلال فرایندهای متفاوتی جهت بهبود نازایی در پیش گرفته میشود.

اگر بخواهیم در مورد عوامل محیطی صحبت کنیم قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی می‌ تواند از مهمترین علل نازایی به شمار آید.

به یاد داشته باشید که تاثیر مواد شیمیایی که ممکن است از طریق پوست یا مجاری تنفسی جذب بدن شود عاملی برای از بین رفتن عملکرد طبیعی دستگاه تولید مثل است.

اما تغذیه نامناسب برای زنان نیز می‌ تواند از دیگر علل نازایی و ناباروری به شمار آید، فراموش نکنید که فشارهای روانی هم می‌ تواند منجر به این اختلال شده و هر چقدر که افراد در معرض فشارهای روانی، تنش و استرس‌ های طولانی مدت قرار بگیرند احتمال نازایی برای آنها افزایش می‌ یابد.

متخصصان بر این باورند که هرگونه اختلالات هورمونی در بدن بانوان می‌ تواند درصد بارداری‌ های موفق را کاهش دهد.

با این حال مهم است که بانوان تغییرات مثبتی در سبک زندگی خود اعمال کرده و از هرگونه دستگاه‌ های الکترونیکی مانند تلفن همراه و کامپیوتر دوری کنند.

پزشکان تاکید زیادی بر انجام فعالیت‌ های جسمانی دارند همچنین بهتر است که برای داشتن تخمک‌ های سالم و اسپرم‌ های فعال فعالیت بدنی کافی داشته باشید و از بی‌ تحرکی پرهیز کنید.

مصرف برخی از انواع داروها باعث کاهش احتمال زایمان و بارداری در افراد میشود با این حال مهم است که هنگام اقدام به بارداری داروهای مصرفی را به پزشک اعلام کرده و تا حد ممکن از مصرف داروهای موثر بر این اختلال خودداری نمایید.

اما از دیگر دلایل نازایی در زنان باید به بیماری‌ ها و مشکلات کیست تخمدان یا رحم اشاره کرد.

گاهی اوقات مشکل مربوط به لوله‌ های رحمی است و هرگونه التهاب یا بیماری‌ های ژنتیکی مربوط به این محدوده می‌ تواند عامل موثر بر نازایی بانوان باشد.

اگر رحم بیمار شود و یا تومورهای بدخیم یا خوشخیم در این محدوده شروع به رشد و تکثیر کنند احتمالاً بانوان با نازایی مواجه خواهند شد.

اما نازایی همیشه مربوط به آسیب‌ ها، بیماری‌ ها یا عوامل محیطی نیست بلکه گاهی اوقات افزایش سن مادران و گذر از ۳۵ سالگی می‌ تواند باعث کاهش کیفیت و سلامت تخمک‌ ها شود و شانس بارداری را کاهش می‌ دهد.

همچنین اگر بانوان به طور مداوم از مواد مخدر یا الکل استفاده کنند تغییرات زیادی در سیستم هورمونی و تخمک گذاری آنها ایجاد میشود البته عوامل ژنتیکی و بیماری‌ های جنسی هم می‌ تواند بر ناباروری موثر باشد.

مهمترین علل نازایی در مردان

مهمترین علل نازایی در مردان
مهمترین علل نازایی در مردان

زمانی که زوجین بنا به دلایل مختلف از جمله نازایی به پزشک مراجعه می‌ کنند متخصصان بررسی‌ های تکمیلی‌ تر را انجام داده تا متوجه شوند که علت ناباروری در افراد چیست.

این اختلال همیشه مربوط به رحم یا بانوان نیست بلکه ممکن است کیفیت پایین اسپرم‌ ها منجر به ناباروری شده باشد.

در آقایان نیز عوامل ژنتیکی و بیماری‌ های زمینه‌ ای از مهمترین دلایل نازایی به شمار می‌ آید ضمن آنکه استعمال دخانیات و مصرف الکل تاثیر مستقیمی بر این اختلال داشته و احتمالاً مصرف داروهای خاص نیز می‌ تواند باعث نازایی شود.

متخصصان در این زمینه به وضعیت جسمانی افراد توجه ویژه‌ ای دارند.

اگر فرد با افزایش وزن یا BMI بالاتر از حد نرمال مواجه باشند احتمالاً نازایی را مربوط به این مسئله دانسته و به افراد توصیه می‌ کنند که با اصلاح رژیم غذایی و ورزش‌ های دائمی و مرتب با کاهش وزن به درمان نازایی کمک کنند.

اما برخی از آقایان به واسطه شغلی که روزانه انجام می‌ دهند به طور دائمی در معرض مواد شیمیایی قرار می‌ گیرند فراموش نکنید که سموم و انواع آفت کش‌ ها تاثیر مستقیم بر سلامت اسپرم‌ ها داشته و می‌ تواند عاملی برای نازایی در آقایان باشد.

البته هرگونه عفونت در دستگاه تناسلی آقایان می‌ تواند سیستم تولید مثل آنها را مختل کرده و مستقیماً بر سلامت، تحرک و کیفیت اسپرم‌ ها اثر منفی خواهد داشت.

تشخیص علت ناباروری

ناباروری یکی از مشکلاتی است که باید خیلی زود برای بهبود و رفع آن اقدام کرد.

متخصصانی که در زمینه زنان و زایمان فعالیت دارند می‌ توانند در این زمینه به مراجعین کمک کرده و با استفاده از روش‌ های تشخیصی نوین می‌ توانند بهترین راه حل را برای مشکل پیش آمده در نظر بگیرند.

زمانی که افراد با علائم نازایی به پزشک مراجعه می‌ کنند در قدم اول پزشک سابقه عادت ماهانه زنان را پرسیده و اگر بی‌ نظمی یا اختلالی در قاعدگی وجود داشته باشد سریعاً برای بررسی علت آن اقدام می‌ کنند.

همچنین از مراجعین در مورد بیماری‌ ها و عمل‌ های جراحی پرسیده میشود و پزشک بررسی می‌ کند که فرد در چه زمانی از سیکل قاعدگی رابطه جنسی داشته است.

از افراد پرسیده میشود که آیا از مواد مخدر یا سیگار استفاده می‌ کنند یا خیر و هر نوع داروهای مصرفی توسط شخص را با جزئیات بیشتر بررسی خواهند کرد.

اما با گذر از این مرحله پزشک وضعیت هورمونی در بدن زنان را ارزیابی می‌ کند.

با انجام آزمایش خون پزشک می‌ تواند سطح هورمون‌ های موثر در بارداری را بررسی کرده و با جزئیات بیشتر هورمون‌ های هیپوفیزی و سایر هورمون‌ های ترشح شده از تخمدان‌ ها و غده تیروئید را ارزیابی خواهند کرد.

این هورمون‌ ها شامل پروژسترون، تستسترون، پرولاکتین، Ih، fsh و تیروئید است.

ضمن انجام این آزمایش و بررسی هورمون‌ ها پزشک می‌ تواند تعداد فولیکول‌ ها و کیفیت تخمدان‌ ها را بررسی کند و اگر اختلال یا مشکلی در این مورد وجود داشته باشد می‌ توانند درمان‌ های قطعی و فوری را انجام دهند.

برای انجام آزمایش خون به منظور ارزیابی و بررسی سطح هورمون‌ ها سه روز بعد از قاعدگی بهترین زمان است پزشکان می‌ توانند با بررسی سطح هورمون fsh و Ih متوجه شوند که آیا فرد با نارسایی زودرس تخمدان مواجه است یا خیر.

بالا بودن هورمون Ih و پایین بودن fsh نشان می‌ دهد که مراجعین با سندروم تخمدان پلی کیستیک مواجه هستند.

این مسئله به عنوان یکی از دلایل مهم و موثر بر نازایی شناخته میشود.

اما بعد از انجام این مرحله اگر پزشک با مورد مشکوکی مواجه شود آزمایش تحمل کلومیفن سیترات را در نظر می‌ گیرند.

برای انجام این آزمایش از روز پنجم تا نهم دوز مشخصی از قرص کلومیفن سیترات برای بانوان تجویز میشود و نهایتاً در روز دهم مجدداً آزمایش خون انجام شده تا پزشک سطح هورمون fsh و استرادیول e2 اندازه‌گیری نمایند.

بررسی این دو فاکتور بعد از مصرف این نوع قرص‌ ها اطلاعات خوبی در مورد ذخایر تخمدان در اختیار پزشک قرار می‌ دهد و متخصصان می‌ توانند به طور قطعی مشکلات مربوط به تخمدان و نارسایی آن را تایید یا رد کنند.

بعد از انجام آزمایشات تخصصی پزشک می‌ تواند به واسطه تصویربرداری وضعیت رحم را ارزیابی کند و هرگونه مشکلات مربوط به لوله‌ های رحمی و بخش‌ های داخلی و خارجی رحم به این واسطه بررسی میشود.

برای تصویربرداری روش‌ های مختلفی از جمله سونوهیستروگرافی، هیستروسالپنگوگرافی، هیستروسکوپی و لاپاراسکوپی انجام می‌ پذیرد.

متخصصان معتقدند که تمامی این روش‌ ها دقت یک اندازه داشته و با توجه به وضعیت بانوان بهترین روش برای آنها انجام میشود.

البته انجام سونوگرافی با استفاده از محلول سالین یا همان سونوهیستروگرافی نسبت به دیگر روش‌ ها درد کمتری داشته و انجام آن برای بانوان آسان‌ تر خواهد بود.

علائم ناباروری در مردان

علائم ناباروری در مردان
علائم ناباروری در مردان

ناباروری در مردان می تواند علائم زیر را شامل شود:

عدم تعادل هورمونی

عدم تعادل هورمونی می تواند بر باروری مردان اثرگذار باشد.

تستوسترون یک هورمون کلیدی برای باروری مردانه است، بنابراین مشکلات مربوط به بیضه های تولید کننده این هورمون ممکن است منجر به ناباروری شود.

اختلال در نعوظ

تغییرات هورمونی، عوامل روانی یا مسائل جسمی می تواند باعث اختلال نعوظ شود و آن را در طول رابطه جنسی حفظ کند.

اگر این حالت طبیعی شود، ممکن است مشکلاتی در رابطه جنسی ایجاد کند و منجر به مشکلات جدی تری شود.

این مشکل را می توان با مراجعه به متخصص غدد حل کرد.

مشکلات مربوط به انزال

داشتن مشکل در انزال یا مشاهده تغییرات در انزال، مانند کاهش حجم اسپرم، نشانه یک مشکل اساسی در باروری مردان است.

تغییرات در بیضه‌ها

عملکرد درست بیضه ها یکی از نکات مهم و موثر در باروری مردان است.

بیضه کوچک یا سفت نشانه دیگری از مشکلات هورمونی می باشد.

از سوی دیگر، بیضه‌های متورم، دردناک یا حساس معمولاً نشانه‌ای از یک مشکل اساسی مانند عفونت است که می‌تواند بر کیفیت اسپرم و باروری مردان تأثیر بگذارد.

چاقی

بسیاری از تحقیقات انجام شده در سراسر جهان چاقی در مردان را با ناباروری مرتبط می‌دانند.

چاقی می تواند خطر ابتلا به بیماری های دیگری را افزایش دهد که ممکن است بر باروری مردان تأثیر بگذارد.

چاقی می تواند کیفیت اسپرم را کاهش دهد و باعث اختلال در عملکرد جنسی شود.

علائم ناباروری در زنان

علائم ناباروری در زنان
علائم ناباروری در زنان

درد هنگام رابطه جنسی

درد حین رابطه جنسی یا دیسپارونی می تواند نشانه ای از یک مشکل اساسی در سلامت زن باشد که ممکن است بر باروری او تأثیر بگذارد.

نمونه هایی از چنین مسائل بهداشتی عبارتند از عفونت، اندومتریوز و فیبروم.

پریودهای سنگین، طولانی یا دردناک

برخی از زنان برای چند روز پریودهای سبک را تجربه می کنند، در حالی که برخی دیگر به طور منظم پریودهای سنگین و گرفتگی دردناک را تجربه می کنند.

زنانی که پریودهای بسیار سنگین و دردناکی را تجربه می‌کنند ممکن است علائم آندومتریوز داشته باشند، آندومتریوز وضعیتی است که در آن بافتی که معمولاً در رحم یافت می‌شود در جای دیگری از بدن وجود دارد.

خون قاعدگی تیره یا کم رنگ

اگر خون قاعدگی برای چندین دوره متوالی به طور مداوم سبکتر از حد طبیعی باشد، ممکن است باعث نگرانی شود.

خون قاعدگی معمولاً در ابتدای قاعدگی فرد به رنگ قرمز روشن است و ممکن است در روزهای بعد تیره تر شود.

وجود خون بسیار تیره و قدیمی در ابتدای پریود نیز می تواند نشانه آندومتریوز باشد.

اگر فردی این علامت را همزمان با سایر علائم تجربه کرد، باید با پزشک مشورت کند.

سیکل قاعدگی نامنظم

طول چرخه قاعدگی در افراد مختلف و در طول زمان متفاوت است.

با این حال، بسیاری از افراد یک چرخه منظم دارند، به این معنی که زمان بین پریودها تقریباً یکسان است.

داشتن یک سیکل نامنظم و عدم قاعدگی می تواند به ناباروری کمک کند زیرا به این معنی است که یک زن ممکن است به طور منظم تخمک گذاری نداشته باشد.

تخمک گذاری زمانی است که تخمدان یک تخمک آزاد می کند.

تخمک‌گذاری نامنظم می‌تواند ناشی از مسائل زیادی از جمله سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، چاقی، کمبود وزن و مشکلات تیروئید باشد.

تغییرات هورمونی

علائم تغییرات هورمونی می تواند غیراختصاصی باشد، یعنی از فردی به فرد دیگر متفاوت است و ممکن است فرد حتی متوجه آنها نشود یا علت بروز آنها را نداند.

بنابراین، آزمایش برای تشخیص نوسانات هورمونی لازم است.

پیشگیری از ناباروری

ناباروری از آن دسته مشکلاتی است که امروزه در سراسر دنیا افراد زیادی با آن مواجه هستند، اما اگر از سلامت خود مراقبت کنید هرگز با چنین اختلالی مواجه نشده و می‌ توانید با چند راهکار ساده بارداری بدون دردسر و کاملاً طبیعی را تجربه کنید.

مهم است که همه افراد وزن خود را در محدوده طبیعی حفظ کنند کمبود وزن یا اضافه وزن هم برای زنان و هم برای مردان از مهمترین علل موثر بر نازایی شناخته میشود.

با این حال مهم است که افراد وزن خود را با روش‌ های مناسب و به صورت تدریجی کم کرده و تغذیه خود را اصلاح نمایند ضمن آنکه فعالیت‌ های ورزشی مرتب را با شدت معین در برنامه روزانه خود قرار دهند.

از طرف دیگر ترک سیگار و دیگر انواع دخانیات می‌ تواند تاثیر مثبتی بر باروری داشته باشد.

پس اگر سیگار می‌ کشید و قصد بارداری دارید حتماً به این مسئله توجه داشته باشید و بدانید که سیگار کشیدن تاثیر مخربی بر سلامت تخمک یا اسپرم‌ ها دارد.

مصرف الکل برای همه کسانی که تصمیم به باروری دارند ممنوع است، الکل می‌ تواند قدرت باروری را کاهش داده و به مرور زمان منجر به نازایی میشود.

حتماً می‌ دانید که استرس یکی دیگر از عوامل موثر بر نازایی است.

تحقیقات انجام شده نشان می‌ دهد افرادی که با استرس‌ های طولانی مدت مواجه هستند در روند باروری ضعیف‌ تر عمل کرده و احتمال مواجهه با نازایی نیز برای آنها افزایش می‌ یابد.

مهم است که افراد مصرف کافئین را در طی روز محدودتر کرده و مقدار آن را به کمتر از ۲۰۰ میلی‌گرم در روز برسانند.

درمان ناباروری

درمان ناباروری
درمان ناباروری

زمانی که افراد با علائم نازایی به پزشک مراجعه می‌ کنند متخصصان فاکتورهای مهم را ارزیابی کرده تا به طور قطعی تشخیص دهند که آیا فرد مورد نظر با نازایی مواجه است یا خیر.

اگر چنین اختلالی تایید شود متخصصان برای زنان می‌ توانند از داروهای تحریک کننده تخمک گذاری استفاده کنند این داروها برای همه افراد مناسب نیست و البته شانس چند قلوزایی و تحریک بیش از حد تخمدان‌ ها را نیز افزایش می‌ دهد.

گاهی اوقات آسیب دیدگی‌ های پیش آمده در ناحیه رحم قدرت باروری بانوان را کاهش می‌ دهد از این رو پزشک برای درمان این اختلالات جراحی لاپاراسکوپی یا هیستروسکوپی را انجام می‌ دهد تا بتوانند ناهنجاری پیش آمده را بهتر و دقیق‌ تر برطرف نمایند و شانس بارداری در افراد افزایش می‌ یابد.

به واسطه انجام جراحی پزشک می‌ تواند هرگونه تغییر شکل غیر طبیعی در رحم را اصلاح کرده و اگر پولیپ در آندومتر یا انواع فیبروم‌ ها در حفره‌ های رحمی وجود داشته باشد به واسطه جراحی بهبود خواهد یافت.

متخصصان با این شیوه درمانی می‌ توانند چسبندگی لگن و رحم را برطرف کرده و انواع کیست‌ های تخمدانی را در محدوده مورد نظر برداشت می‌ کنند با این‌ کار شانس بارداری‌ های موفق نیز افزایش خواهد یافت.

اما اگر پزشکان متوجه شوند که هرگونه اصلاحات یا درمان بر روی رحم نمی‌ تواند منجر به بارداری طبیعی شود از روش‌ های کمک به باروری استفاده می‌ کنند که از مهمترین و موثرترین آنها می‌ توان به روش iui یا روش ivf اشاره کرد.

در روش آی یو آی پزشکان به صورت دستی تعداد زیادی از اسپرم‌ های سالم را در زمان تخمک گذاری به تخمک نزدیک کرده و به این واسطه شانس بارداری موفق افزایش خواهد یافت.

اما در روش ivf که روشی موثرتر و نوین به شمار می‌ آید پزشکان یک تخمک بالغ را از زن دریافت کرده و در ظرف آزمایشگاهی با اسپرم‌ های سالم لقاح می‌ دهند نهایتاً تخمک بارور شده را به صورت دستی به رحم انتقال داده تا کاشت جنین در رحم انجام پذیرد.

فراموش نکنید که این روش‌ های درمانی پروسه‌ های طولانی مدتی هستند که نیاز به درمان، انجام آزمایشات مکرر و حتی تزریق روزانه دارد پس مهم است که پروسه انجام لقاح آزمایشگاهی به درستی و با دقت بالا انجام شود تا با یک بار انجام آن نتیجه‌ ای که انتظار دارید حاصل شود.

از نظر متخصصانی همچون دکتر شهناز رحیمی تغذیه افراد تاثیر زیادی بر باروری آنها دارد اگر روش‌ های درمانی را هم برای بهبود نازایی انجام می‌ دهید.

مهم است که همواره از چربی‌ های سالم استفاده کرده و مقدار بیشتری از میوه‌ ها و سبزیجات را در رژیم روزانه خود بگنجانید.

اساساً انواع غلات کامل و سبوس‌ دار و پروتئین کافی می‌ تواند نیاز بدن را تامین کرده و مشکلاتی از جمله نازایی را درمان می‌ کند.

بهتر است که مصرف قند را تا حد ممکن کاهش داده و از انواع خوراکی‌ های سالم و ارگانیک مثل روغن زیتون، سرکه، سیب، خرما، دارچین و رازیانه استفاده نمایید.

درمان خانگی نازایی

برخی معتقدند ناباروری با روش های گیاهی قابل درمان است.

این بستگی به شرایط و علت ناباروری دارد و باید با پزشک مشورت کنید.

طب سنتی تاثیر بسزایی در درمان و پیشگیری از انواع بیماری ها داشته است.

درمان ناباروری زنان در طب سنتی همراه با روش های پزشکی می تواند بسیار موثر باشد.

بسیاری از گیاهان می توانند در این زمینه کمک کنند.

درمان ناباروری با زنجبیل

زنجبیل یکی از موثرترین راههای درمان ناباروری زنان در طب اسلامی است زیرا طبع بسیار گرمی دارد.

برای درمان کیست در زنان بسیار مناسب است و باعث بهبود باروری در مردان می شود.

زنجبیل باعث افزایش تستوسترون می شود.

یکی از ساده ترین راه های استفاده از زنجبیل نوشیدن آن یا ریختن پودر آن روی غذا و مصرف آن است.

درمان نازایی با عسل و دارچین

برای زنان نابارور

برای مصرف نصف قاشق چایخوری عسل را با مقدار کمی دارچین مخلوط کنید و روی لثه و دهان خود بمالید.

دهان خود را برای چند ثانیه ببندید تا از طریق بزاق جذب شود.

این کار را هر روز به طور منظم و مداوم انجام دهید.

برای مردان نابارور

هر شب قبل از خواب 2 قاشق غذاخوری عسل طبیعی بخورید.

این روش یکی از بهترین راه‌ها برای درمان ناباروری مردان با داروهای گیاهی تقویت جنسی می‌باشد.

ژل رویال از عسل استخراج می شود و برای درمان ناباروری و تقویت قوای جنسی موثر است.

درمان با عسل و سیاه دانه

سیاه دانه یکی از بهترین داروهای گیاهی برای درمان ناباروری است.

این دانه معجزه آسا نه تنها قاعدگی را تنظیم می کند، بلکه روند تخمک گذاری را منظم می کند و شانس باروری را بهبود می بخشد.

اگر آن را با عسل مخلوط کنید و بخورید تاثیر بیشتری خواهد داشت.

دارو برای درمان نازایی و ناباروری

دارو برای درمان نازایی و ناباروری
دارو برای درمان نازایی و ناباروری

کلومیفن سیترات

هدف از مصرف این دارو تحریک تخمک گذاری در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یا سایر اختلالات تخمک گذاری است.

کلومیفن سیترات غده هیپوفیز را تحریک می کند تا FSH و LH بیشتری آزاد کند که باعث تحریک رشد فولیکول تخمدان حاوی تخمک می شود.

به صورت خوراکی مصرف می شود که معمولاً به مدت 5 روز در ابتدای سیکل قاعدگی تجویز می شود.

لتروزول

لتروزول یک داروی بدون نسخه است که اغلب برای تحریک تخمک گذاری استفاده می شود.

این دارو با کاهش موقت سطح پروژسترون در زنان عمل می کند که باعث می شود مغز به طور طبیعی FSH بیشتری تولید کند.

این دارو اغلب برای تحریک تخمک گذاری در زنان مبتلا به PCOS و زنان با تخمک گذاری طبیعی برای افزایش تعداد تخمک های بالغ تولید شده در تخمدان ها استفاده می شود.

لتروزول به صورت خوراکی نیز مصرف می شود.

لتروزول همچنین برای درمان ناباروری در مردان استفاده می شود.

این دارو به صورت خوراکی یک بار در روز به مدت 5 روز در ابتدای سیکل قاعدگی تجویز می شود.

بروموکریپتین و کابرگولین

بروموکریپتین و کابرگولین داروهایی هستند که برای زنان مبتلا به مشکلات تخمک گذاری به دلیل سطح بالای پرولاکتین تجویز می شوند و ناباروری ناشی از سطوح بالای پرولاکتین را درمان می کنند.

این دارو به صورت خوراکی و واژینال تجویز می شود.

بسیاری از داروهای باروری احتمال دوقلو، سه قلو و چند قلو را افزایش می دهند.

زنانی که چندقلو باردار هستند ممکن است در دوران بارداری با مشکلات بیشتری مواجه شوند.

جنین های چند قلو بیشتر در معرض خطر زایمان زودرس (خیلی زود) هستند.

همچنین نوزادان نارس به شدت در معرض مشکلات سلامتی و رشد هستند.

گنادوتروپین ها

این دارو زمانی استفاده می شود که کلومیفن بی اثر باشد و همچنین برای درمان IVF استفاده می شود.

گنادوتروپین مستقیماً تخمدان ها را برای تولید چندین تخمک تحریک می کند.

روش مصرف این دارو معمولا به صورت تزریقی است. دوز و مدت زمان مصرف بستگی به پاسخ فرد دارد

متفورمین

این دارو به تخمک گذاری برای زنان مبتلا به PCOS کمک می کند.

متفورمین مقاومت به انسولین را که اغلب با PCOS همراه است بهبود می بخشد.

این دارو به صورت خوراکی مصرف می شود و دوز آن بر اساس نیاز فرد متفاوت است.

روش‌های کمک‌باروری

تلقیح داخل رحمی (IUI)

در طی این روش، میلیون ها اسپرم سالم به صورت دستی در نزدیکی زمان تخمک گذاری در داخل رحم قرار می گیرند.

فناوری لقاح آزمایشگاهی (IVF)

این روش جدید موثرترین فناوری کمک باروری است که طی آن تخمک های بالغ ماده برداشت شده و با اسپرم مرد در ظرف آزمایشگاهی بارور می شوند و سپس به صورت دستی در رحم قرار می گیرند تا با لانه گزینی مناسب جنین تشکیل شود.

چرخه IVF چندین هفته طول می کشد و نیاز به آزمایش خون مکرر و تزریق روزانه هورمون دارد.

برای افزایش اسپرم چه غذایی بخوریم؟

  • گوشت‌های فراوری شده مثل هات‌داگ و سالامی
  • مواد غذایی دارای چربی ترانس
  • فرآورده‌های سویا
  • محصولات لبنی پرچرب مثل شیر
  • مواد غذایی که در تولید آنها از آفت‌کش استفاده می‌شود
  • مواد غذایی بسته‌بندی‌شده با بیسفنول

ناباروری بدون دلیل

گاهی با وجود آزمایش های مختلف، هیچ گاه علت ناباروری پیدا نمی شود.

چند عامل جزئی در هر دو فرد می تواند باعث بروز مشکلات باروری و وقوع ناباروری غیر قابل توضیح شود.

هرگز نباید ناامید شوید زیرا ممکن است با گذشت زمان این مشکل برطرف شود و در هر صورت نباید درمان ناباروری را به تاخیر بیندازید.

هزینه‌های درمان ناباروری

هزینه‌های درمان ناباروری
هزینه‌های درمان ناباروری

روش های درمان ناباروری ارزان نیست.

این هزینه بسته به روش مورد استفاده و مقدار داروی مورد نیاز و محل زندگی زن برای چندین دوره درمان متفاوت است.

در حال حاضر در ایران، اکثر بیمه های درمانی همه گیر، درمان های باروری را پوشش نمی دهند.

اگر بیمه درمانی یا بیمه تکمیلی شما تمام هزینه ها را پوشش نمی دهد، باید تمام یا بخشی از هزینه را خودتان بپردازید.

هزینه های درمان شامل هزینه آزمایش ها، داروها و اقدامات پزشکی انجام شده برای درمان است.

قبل از انتخاب روش درمانی، بهتر است از پزشک خود در مورد هزینه های آن روش و نحوه پوشش بیمه درمانی خود اطلاعات کافی کسب کنید.

هزینه های درمان ناباروری نیز در کلینیک ها و بیمارستان های مختلف متفاوت است.

پس قبل از انتخاب روش و محل درمان، هزینه های آن را به دقت بررسی کنید و آمادگی شروع درمان را داشته باشید.

6 پاسخ

    1. سلام عزیزم، در تمام انواع ناباروری درمان وجود دارد اما گاها امکان موفقیت آمیز نبودن روند درمان ناباروری نیز وجود دارد.

    1. سلام همراه گرامی سایت، در روش های کمک باروری شانس چندقلویی وجود دارد اما تضمینی برای آن وجود ندارد.

  1. در آزمایشات نازایی نیاز به انجام آزمایشاتی هم توسط آقا می باشد؟

    1. سلام همراه محترم، در همان مراجعه اول انجام یک اسپرموگرام نیز برای مرد ضروری می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید برای شما مفید باشد